Ambasadoarea Campaniei Umanitare ‘Vreau in Clasa a noua”

Donati si voi 1 Leu pentru Campania Umanitara “Vreau in Clasa a Noua”!

Acesta este indemnul meu pentru voi, daca doriti sa contribuiti astfel la bursele care ajuta copiii inscrisi in program sa se bucure de inca un an de scoala. An de an, in luna octombrie, in toate restaurantele KFC si Pizza Hut din toata tara sunt introduse urne, unde oamenii pot dona oricat doresc, indiferent daca achizitioneaza sau nu produse, pentru copiii din zonele defavorizate inscrisi in program, care primesc suport financiar pentru a-si putea continua studiile.

Anul trecut, KFC si Pizza Hut au donat 117,000 de euro in urma programului, sustinand astfel 175 de elevi cu o situatie financiara dificila (cu 55 mai multi decat in anul precedent). Inca din 2008, KFC si Pizza Hut sustin programul de strangere de fonduri „Vreau in clasa a noua”, in parteneriat cu World Vision Romania. De-a lungul celor 10 ani de parteneriat s-au strans fonduri in valoare de peste 519.000 de euro, iar mai mult de 1.000 de elevi au reusit sa isi continue studiile la liceu. Peste 200 dintre acestia au devenit studenti, rata de promovabilitate fiind ridicata, de 72%.

Asa cum va anuntam saptamana trecuta, sustin campania umanitara ‘Vreau in Clasa a Noua’, un proiect World Vision de strangere de fonduri in restaurantele KFC si Pizza Hut din toata tara, pe parcursul intregii luni Octombrie. Trebuie sa stiti ca toti banii stransi in campanie se transforma in burse pentru copiii inscrisi in programul World Vision „Vreau in Clasa a Noua”.

In acest an, o data cu demararea editiei aniversare (cea de-a X-a) a acestui proiect, care va avea conceptul creativ “Eroi de nota 10″, am devenit Ambasadoarea acestei Campanii si voi sprijini cu sfaturile si suportul meu moral o eleva de Nota 10 sa isi continue visul si sa mearga mai departe cu studiile ei.

Conceptul creativ din acest an are ca scop promovarea a 10 elevi performanti sustinuti de KFC si Pizza Hut, care au terminat liceul si au intrat la facultate cu note apropiate de 10.

Astfel vreau sa va fac cunoscuta astazi povestea acestei copile “Erou de Nota 10”, care a beneficiat de bursa in programul „Vreau in Clasa a Noua” si a avut performante scolare excelente, luand BAC-ul si intrand la facultate cu note apropiate de 10.

Ea este Raluca Stefania si este pasionata de moda si design, dans si calatorii si tocmai a intrat la Facultatea de Stiinte Socio-Umane, specializarea Resurse Umane. Avand o activitate apropiata de domeniul in care performez, m-am hotarat sa o sustin pe viitor cu sfaturile mele.

Ea are 19 ani, locuieste in mediul rural si provine dintr-o familie cu 5 membrii, familie cu un trai modest, dar unita si fericita. A absolvit cu o medie generoasa un colegiu teoretic, iar rezultatele ei la examenul de bacalaureat au fost imbucuratoare atat pentru ea cat si pentru familia ei. In clasa a XI-a a intrat in Proiectul “Vreau in clasa a noua” sustinut de Fundatia World Vision, iar acest eveniment a avut influente majore din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte a beneficiat de o bursa lunara care a ajutat-o considerabil in timpul scolii. Astfel a putut sa isi cumpere rechizite scolare, materiale necesare pentru studiu dar si cele pentru nevoile de igiena personala sau alte apecte precum: imbracaminte, incaltaminte etc. De asemnea, ca o rasplata a rezultatelor foarte bune obtinute la invatatura a fost premiata la fiecare sfarsit de an scolar. Acest lucru a determinat-o sa capete mai multa incredere in ea si in propriile valori. Pe de alta parte, in cadrul acestui proiect a avut sansa de a calatori in locuri deosebit de frumoase si interesante, de a cunoaste oameni minunati, de a lega stranse prietenii si de a experimenta diverse stari. In World Vision a invatat lucruri de valoare de la fiecare membru al echipei in parte. Este mandra ca face parte din acest proiect care i-a schimbat modul de a gandi, de a vedea viata si care va ramane o amintire frumoasa toata viata.

 

Recent s-a inscris la Facultatea de Stiinte Socio-Umane din Sibiu, domeniul Resurse Umane. Inca nu este hotarata asupra a ceea ce vrea sa faca in viitor, insa cu toate acestea, visul ei este sa isi deschida o afacere proprie. Este constienta ca pentru a realiza acest lucru este nevoie de multa munca si curaj dar este convinsa ca detine aceste calitati si le poate pune in valoare pentru a construi o cariera frumoasa. Pana atunci este plina de optimism si isi doreste sa lase tot ceea ce este rau sa treaca neobservat pe langa ea.

Eu nu pot decat sa o incurajez sa priveasca viitorul cu optimism si sa o indrum in tot ceea ce isi doreste sa intreprinda. Stiu ca are nevoie de o prietena care sa ii ofere aceasta sustinere.

Asadar, va voi tine la curent cu toate detaliile acestui proiect ‘Eroi de Nota 10″, pentru ca in data de 24 Octombrie vom participa cu totii la un eveniment. Fiti pe faza pentru ca maine voi face un Live de acolo!

Vorbim mereu de problemele cauzate de lipsa banilor însă uităm, de multe ori, să educăm tinerii în această privință. Nevoile sunt din ce în ce mai mari, fie că sunt reale sau construite de oamenii de marketing, iar lipsa banilor poate provoca frustrări cu consecințe grave, în special în cazul bursierilor „Vreau în clasa a noua” care fac eforturi mari să depășească barierele pe care le resimt în relația cu colegii lor de liceu.

Plecând de la aceste adevăruri EU vreau doar sa va incurajez sa donati chiar si 1 Leu in aceasta Campanie Umanitara demarata de World Vision Romania, pentru a putea sustine educatia si dezvoltarea tinerilor.

Parteneriatul KFC si Pizza Hut – World Vision Romania faciliteaza inscrierea in fiecare an a 160-200 de copii, fiecare beneficiind de o bursa lunara de 250 de lei pentru cheltuieli legate de transport, rechizite si consiliere asigurata de reprezentantii World Vision Romania. Copiii sunt alesi in functie de situatia financiara a familiei din care provin, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a merge la scoala.

Campania face parte din programul World Hunger Relief, cea mai mare initiativa internationala din sectorul privat, lansata de YUM! Brands Inc. al carei beneficiar este World Food Programme, o subsidiara a Organizatiei Natiunilor Unite. Programul World Hunger Relief se desfasoara in peste 130 de tari si teritorii si in mai mult de 40.000 de restaurante KFC, Pizza Hut si Taco Bell si implicand aproape 1,5 milioane de angajati.